Wie ben ik?

brenda-en-susters

Brenda (links) en haar susters

Brenda Smit is mijn naam en ik ben geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika. Sinds 1998 woon ik met mijn familie in Nederland. Bakken en koken zijn mijn hobby en grote passie. De Zuid-Afrikaanse tradities leven voort in mijn gebak. Het recept voor de beskuit heb ik van mijn moeder geleerd. Het is nog steeds de lekkerste beskuit die ik ken.

Mijn schoonmoeder bakte jarenlang beskuit voor ‘thuisnywerheden’ (speciaalzaken die thuisgemaakt producten verkopen). Van haar leerde ik de geheime formule voor het bakken van grote hoeveelheden.
Om van mijn hobby een serieuze zaak te maken behaalde ik het diploma Sociale Hygiëne van de Stichting Horeca Onderwijs.

De Beskuitblik

beskuitblik-verhaal Zolang ik mij kan herinneren hadden wij thuis de blikken trommel met de rode rozen in huis. Ooit gekocht met biscuit erin heeft het voor mij een dubbele sentimentele waarde. Mijn Vader, een kranige tuinier, is dol op rozen. Mijn moeder zorgde dat het trommel altijd vol zat met beskuit. En dat doet zij nu, ouder dan tachtig, nog steeds.

Het oude Beskuitblik van mijn ouders gebruik ik als logo. Het is voor mij een eerbetoon aan mijn ouders en vaderland.