Over Beskuitblik

Brenda

Brenda

Brenda Smit is mijn naam en ik ben geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika. Sinds 1998 woon ik met mijn familie in Nederland.

Bakken en koken zijn mijn hobby en grote passie. De Zuid-Afrikaanse tradities leven voort in mijn gebak. Het recept voor de beskuit heb ik van mijn moeder geleerd. Het is nog steeds de lekkerste beskuit die ik ken.

Mijn schoonmoeder bakte jarenlang beskuit voor ‘thuisnywerheden’ (speciaalzaken die thuisgemaakt producten verkopen). Van haar leerde ik de geheime formule voor het bakken van grote hoeveelheden.

Om van mijn hobby een serieuze zaak te maken behaalde ik het diploma Sociale Hygiëne van de Stichting Horeca Onderwijs.

Heeft u uw eigen recept of specifieke wensen? Ik bak uw favoriete beskuit graag! Contact me.

 

Nieuwsgierig naar het ontstaan en de geschiedenis van beskuit? Lees dan het verhaal hier.
beskuitblik-verhaal

De Beskuitblik

Zolang ik mij kan herinneren hadden wij thuis de antieke blikken trommel met de rode rozen in huis. Ooit gekocht met biscuit erin heeft het voor mij een dubbele sentimentele waarde.

Mijn Vader, een kranige tuinier, is dol op rozen. Mijn moeder zorgde dat het trommel altijd vol zat met beskuit. En dat doet zij nu, ouder dan tachtig, nog steeds.

Het oude Beskuitblik van mijn ouders gebruik ik als logo.

Het is voor mij een eerbetoon aan mijn ouders en vaderland.

brenda-en-susters

Hier sta ik (links) met mijn zusters op de foto